Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Herb Dumplings
- 10 - 15 g mixed fresh herbs (e.g. basil, parsley, wild garlic, chervil, mixed soft-leaf herbs), leaves only
- 200 g milk
- 60 g butter, plus extra for greasing
- ¾ tsp salt
- ¼ tsp ground nutmeg (opcjonalnie)
- 150 g semolina
- 1 egg
Beetroot Soup
-
500
g raw beetroots, peeled, cut in pieces
lub 500 g cooked beetroots, cut in pieces - 700 g water
- 150 g white wine
-
2
heaped tsp vegetable stock paste, homemade
lub 2 vegetable stock cubes (for 0.5 l each) - 25 g plain flour
- ½ - 1 tsp salt, to taste
- 2 pinches ground nutmeg
- 1 pinch ground black pepper
- 100 g double cream
- 1 Tbsp white wine vinegar (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1386 kJ / 331 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 4 g
Alternatywne przepisy
Butternut Squash and Coconut Soup
30 min
Creamy Courgette Soup
25 min
Curried Carrot And Ginger Soup
50 min
Spinach and Parmesan Soup
45 min
Spinach and Potato Soup with Savoury Egg Custard
45 min
Pumpkin and Quince Soup
1 Std.
Cream of Cauliflower and Coconut Soup
40 min
Carrot, Apple and Ginger Soup
35 min
Creamy Asparagus, Potato and Leek Soup
30 min
Almond Cauliflower Cream Soup with Herb Oil and Crispy Flatbread
45 min
Courgette Soup with Basil and Cashew
20 Min
Asparagus Stem Soup
55 min