Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
200
g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
lub vegetarian hard cheese, cut in pieces (2 cm)
Vegetable Ragu
- 150 g onions, quartered
- 40 g extra virgin olive oil
- 300 g courgettes, cut in pieces (5 mm)
- 300 g carrots, peeled, cut in pieces (5 mm)
- 100 g celery stalks, cut in pieces (5 mm)
- 100 g dry white wine
- 500 g tinned chopped tomatoes
- 15 g fine sea salt
- 1 pinch ground black pepper
Béchamel
- 1000 g whole milk
- 80 g unsalted butter, cut in pieces
- 100 g plain flour
- 1 tsp fine sea salt
- 1 - 2 pinches ground nutmeg, to taste
Finalisation
- 250 g dried lasagne pasta sheets (10 x 20 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2719.3 kJ / 650.5 kcal
- Białko
- 27 g
- Węglowodany
- 64.1 g
- Tłuszcz
- 32.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.8 g
- Błonnik
- 5.8 g
- Sód
- 1852.8 mg
Alternatywne przepisy
Pasta with Vegetable Ragout
45 min
Vegetable pasta sauce
40 min
Lentil and Vegetable Bolognese Sauce
45 min
Vegetarian Chilli
35min
Chickpea and Tomato Rogan Josh
25min
Vegetable Salad and Lentil Stew; Vegan Chocolate Mousse
45 min
Vegetarian Chilli
1h 5min
Root Vegetable Hotpot with Harissa
40 min
Aubergine, Courgette and Red Lentil Gratin
1h 10min
Root Vegetable Korma with Basmati Rice; Garlic Naan Bread and Pickled Red Onions
1 godz. 35 min
Pasta with Hearty Vegetable Sauce
30 min
Vegetable and Chickpea Tagine
50min