Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte feuilletée
- 200 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 200 g de beurre doux, préalablement congelé à plat en morceaux
- 90 g d'eau, très froide
- 1 pincée de sel, à ajuster en fonction des goûts
La garniture
- 150 g de beaufort, détaillé en dés
- 100 g de fruits secs variés (noix, noisettes, raisins secs...)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 575 kJ / 138 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 7.2 g
- Tłuszcz
- 10.8 g
Alternatywne przepisy
Palmiers saumon aneth
40 min
Ficelles apéro (Plaisir)
1 Std. 15 Min
Bouchées chèvre-raisin
1j
Flammekueche
1j 25 menit
Barquettes d'endive aux miettes de crabe
20 min
Gougères
45 Min
Dip au fromage et à la ciboulette
5 min
Pizza étoile
1 Std. 40 Min
Torsades feuilletées au sésame, pavot et fenouil
35 Min
Fleurs chorizo-feta
35 Min
Minicannelés au magret de canard fumé et confit d'oignons
2h 15 min
Ficelle apéro aux lardons et au comté
3h 45min