Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 nectarines
- 150 g de biscuits roses de Reims (18 biscuits env.)
- 50 g de sucre en poudre
- 2 c. à soupe d'amandes effilées
Le coulis
- 2 nectarines
- 50 g de sucre en poudre
- 50 g d'eau
- 1 brin de menthe fraîche, effeuillé
Les blancs en neige
- 4 blancs d'œufs
- 1 pincée de sel
- 250 g de mascarpone
- 1 sachet de sucre vanillé (7,5 g)
La finition
- 1 brin de menthe fraîche, effeuillé
- Wartości odżywcze
- na 1 verre
- Kalorie
- 970 kJ / 231 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tartare d'abricots mousse de mascarpone
2h 15min
Fraîcheur de nectarine en verrines
25 min
Verrine de fruits frais, fromage blanc et sablé breton
2h 15min
Verrine fraîcheur litchi-mangue-coco-framboise
2h 30min
Crème fraise rhubarbe
1 godz. 30 min
Crabe et pamplemousse sur crème avocat-banane
15 Min
Aumônière de pommes et caramel au beurre salé
40 min
Mousse framboise-noix de coco
2h 15min
Petite crème express aux fruits rouges
15 Min
Mousse vanille-pomme
7ωρ.
Verrine à la pomme
30 min
Mousse aux pommes
40 min