Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 nectarines
- 150 g de biscuits roses de Reims (18 biscuits env.)
- 50 g de sucre en poudre
- 2 c. à soupe d'amandes effilées
Le coulis
- 2 nectarines
- 50 g de sucre en poudre
- 50 g d'eau
- 1 brin de menthe fraîche, effeuillé
Les blancs en neige
- 4 blancs d'œufs
- 1 pincée de sel
- 250 g de mascarpone
- 1 sachet de sucre vanillé (7,5 g)
La finition
- 1 brin de menthe fraîche, effeuillé
- Wartości odżywcze
- na 1 verre
- Kalorie
- 970 kJ / 231 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mousse à l'abricot
2 Std.
Mousse à l'abricot
3h 30min
Mousse d'abricot aux amandes
Brak ocen
Blanc-manger fraise rhubarbe
40min
Crème fraise rhubarbe
1 Std. 30 Min
Couscous aux pêches et fruits rouges
25 Min
Crémet sur lit d'abricot, coulis de framboises
13h 30min
Verrine à la pomme
30 Min
Dariole chèvre, poivrons et tapenade
3h 30min
Tartare d'abricots mousse de mascarpone
2h 15min
Petite crème express aux fruits rouges
15 Min
Fraîcheur de nectarine en verrines
25 Min