Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de lait
- 120 g de fromage, type beaufort, détaillé en dés
- 150 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 2 œufs
- 1 jaune d'œuf
- 1 - 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 - 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 12 c. à café de cassonade
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 525 kJ / 126 kcal
- Białko
- 4.8 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 9.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Madeleines au bleu d'Auvergne
30 min
Pannacotta aux œufs de saumon
3 Std.
Œuf crémeux, gâteaux de saumon fumé et crème chlorophylle - Nicolas Masse
1h 15 min
Pannacotta parmesan
2h 20 min
Crumble au foie gras
1h 10 min
Crémeux de petit pois et crumble de parmesan
1h 20 min
Mousse de jambon, épinards et œuf de caille
3u. 30min
Ballotine comme un macaron
25 min
Crème parmentière au saint-marcellin
45 min
Sablés au parmesan
1h
JUIN - Mini-madeleines jambon-roquefort - Bruno Dinel
30 min
Bouchées au chèvre et chorizo
30 min