Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le crumble
- 50 g de beurre, coupé en morceaux
- 50 g de sucre en poudre
- 50 g d'amandes en poudre
- 1 pincée de sel, à ajuster en fonction des goûts
La garniture
- 2 citrons verts
- 50 g de cassonade
- 500 g de mangues fraîches, coupées en dés
- 20 g de sucre en poudre
- 150 g de crème liquide 35% m.g.
- 180 g de chocolat blanc, détaillé en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2063 kJ / 493 kcal
- Białko
- 5.3 g
- Węglowodany
- 51.2 g
- Tłuszcz
- 29.3 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sabayon gratiné aux clémentines
25min
Petites mousses Passion
4h 25min
Verrine fraîcheur litchi-mangue-coco-framboise
2j 30 menit
Galette des Rois mangue-chocolat
1 Std. 40 Min
Roulé de saumon et pamplemousse, crème ciboulette
2h 45min
Eton mess à la mangue et au citron vert
15 min
Tartelette façon "mojito"
4h 20 phút
Bavarois cerise-pistache
6h 30min
Mousse citron vert-basilic
2j 30 menit
Tartare d'abricots mousse de mascarpone
2h 15min
Minicheesecakes au chocolat blanc
4 godz. 45 min
Verrine fraise-chocolat blanc
1 godz. 45 min