Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le praliné aux noisettes
- 200 g de noisettes émondées
- 10 g d'huile de noisette
- 250 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
La ganache au praliné
- 170 g de chocolat au lait praliné, détaillé en morceaux
- 100 g de crème liquide 35% m.g.
- 200 g de mascarpone
- 10 noisettes décortiquées pour la finition
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 2228 kJ / 536 kcal
- Białko
- 7.8 g
- Węglowodany
- 20.6 g
- Tłuszcz
- 46.9 g
Alternatywne przepisy
Dacquoise praliné-chocolat
50min
Opéra
24h
Eclairs au gianduja et noisettes
4 Std. 15 Min
Eclairs framboises-pistaches
24h
Mystère de poire, ganache chocolat-gingembre
4 Std. 15 Min
Gâteau chocolat-noisette
12 godz.
Tarte tropézienne façon paris-brest
3 Std.
Gâteaux moelleux fourrés au lait
1h 30min
Number cake du Nouvel An
3 Std.
Gâteau mousse au praliné
13 Std.
Tarte chocolat caramel
2h 15 min.
Macarons coco-chocolat blanc
5h 5min