Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de farine de blé
- 150 g de sucre en poudre
- 1 sachet de sucre vanillé
- ½ c. à café de noix de muscade en poudre
- 15 g de levure boulangère fraîche
- 280 g d'eau
- 40 g d'huile de friture
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 434.4 kJ / 102.6 kcal
- Białko
- 1.6 g
- Węglowodany
- 18.8 g
- Tłuszcz
- 2.2 g
- Błonnik
- 0.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Beignets au four
2h
Gâteau nuage à la vanille
7h 35min
Gâteau coton
1 godz. 45 min
Cornbreads
40 dk
Rieska (pain lapon)
30 Min
Brioches ourson
10h
Pain d'épices de Noël (Pologne)
1h 25min
Pain nordique
1sa
Briochettes en éventail
3h 35min
Gâteau roulé à la confiture, glaçage au citron
50 dk
Beignets coco sénégalais
1h 15min
Gâteau de ménage
2 Std. 45 Min