Bûche roulée noisette-café

Bûche roulée noisette-café

4.3 126 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
12 parts

Składniki

La crème mascarpone
  • de crème liquide 35% m.g.
    160 g
  • de mascarpone
    250 g
  • de sucre glace maison
    80 g
Le biscuit et les noisettes
  • de noisettes décortiquées
    150 g
  • œufs blancs et jaunes séparés
    5
  • de beurre à température ambiante, coupé en morceaux
    180 g
  • de café instantané
    ½ c. à café
  • de cacao en poudre non sucré
    5 g
  • d'extrait naturel de café
    ½ c. à café
  • de sucre en poudre
    200 g
  • de farine de blé
    150 g
  • de levure chimique 1 demi-sachet
    1 c. à café
La ganache au chocolat
  • de chocolat noir 70% de cacao détaillé en morceaux
    200 g
  • de crème liquide 30-40% m.g.
    200 g

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 645.1 kcal / 2683.2 kJ
Białko 9.2 g
Tłuszcz 48.2 g
Węglowodany 40.9 g
Błonnik 3.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...