Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La ganache au chocolat au lait (2 jours avant)
- 120 g de crème liquide 35% m.g.
- 20 g de miel
- 140 g de chocolat au lait, détaillé en morceaux
Les macarons (la veille)
- 150 g de sucre glace maison
- 150 g d'amandes en poudre
- 1 pointe de couteau de colorant alimentaire rouge en poudre
- 4 blancs d'œufs (120 g)
- 50 g d'eau
- 150 g de sucre en poudre
Le jour même
- 80 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 408.7 kJ / 97.8 kcal
- Białko
- 1.6 g
- Węglowodany
- 11.2 g
- Tłuszcz
- 4.8 g
- Błonnik
- 0.6 g
Alternatywne przepisy
Macarons chocolat-caramel
2h 30min
Macarons à la griotte
48 Std.
Jardin de Pâques
2 Std. 25 Min
Cupcakes façon tarte au citron meringuée
55min
Macarons chocolat-framboise
27h 45min
Gros macarons à la menthe et à la framboise
5h 10min
Macarons au café
24h
Glaçage royal (Glace royale)
5min
Le macaron caramel
1h 50 min.
Ganache au chocolat
20min
Gâteau piñata surprise au chocolat
3 Std.
Macarons au chocolat
24h