Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de farine de gruau, et un peu pour le plan de travail
- 175 g d'eau
- 75 g de beurre, coupé en morceaux
- 2 œufs
- 10 g de sel
- 40 g de sucre en poudre
- 20 g de levure boulangère fraîche
- 15 g de lait en poudre
- 75 g de pépites de chocolat noir
- 75 g de pépites de chocolat blanc
- 1 œuf battu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2522.8 kJ / 598.8 kcal
- Białko
- 14.8 g
- Węglowodany
- 82.2 g
- Tłuszcz
- 22.8 g
- Błonnik
- 4 g
Alternatywne przepisy
Roulés briochés au chocolat
2 godz. 40 min
Pains au lait fourrés (Découverte)
45min
Pains au lait façon "tangzhong"
24h
Pain de mie
3小时 20 分钟
Sablés viennois au chocolat
50 Min
Miniviennoiseries express
5h 20min
Pain aux pépites de chocolat
3h 10min
Pain de mie moelleux
3 Std. 25 Min
Pain au chocolat
24h
Petits pains au lait hérissons
2h 35min
Baguette viennoise
4 Std. 25 Min
Brioche "super bonne"
3 Std.