Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de farine de gruau, et un peu pour le plan de travail
- 175 g d'eau
- 75 g de beurre, coupé en morceaux
- 2 œufs
- 10 g de sel
- 40 g de sucre en poudre
- 20 g de levure boulangère fraîche
- 15 g de lait en poudre
- 75 g de pépites de chocolat noir
- 75 g de pépites de chocolat blanc
- 1 œuf battu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2522.8 kJ / 598.8 kcal
- Białko
- 14.8 g
- Węglowodany
- 82.2 g
- Tłuszcz
- 22.8 g
- Błonnik
- 4 g
Alternatywne przepisy
Baguette tradition et baguette épi
5h 15min
Pain au chocolat
24h
Pains au lait fourrés (Découverte)
45min
Baguette viennoise
4 Std. 25 Min
Croissants façon pain au chocolat
3 Std. 35 Min
Baguette express
2h 35min
Miniviennoiseries express
5h 20min
Pain de mie moelleux
3 Std. 25 Min
Pain de mie
3h 20 min.
Brioche suisse aux pépites de chocolat
6h 15min
Pains au maïs
3h 20 min.
Brioche "super bonne"
3hod.