Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 125 g de beurre doux mou, et un peu pour les moules
- 250 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 50 g de sucre en poudre
- 75 g de lait
- 2 jaunes d'œufs
- 1 c. à café de sucre vanillé maison
La crème mascarpone
- 200 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 200 g de mascarpone
- 40 g de sucre glace maison
La garniture
- ½ ananas frais
- 4 fruits de la Passion
- 1 mangue mûre
- 1 pitaya
- 2 kiwis
- 2 c. à soupe de sucre glace maison
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1830 kJ / 437 kcal
- Białko
- 6.2 g
- Węglowodany
- 45.8 g
- Tłuszcz
- 23.7 g
- Błonnik
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Charlotte aux fraises
12j 30 menit
Charlotte aux fraises
3hod. 35min
Burgers sucrés
3h
Mousse meringuée au pamplemousse
12hod.
Mousse de kiwi
2h 15min
Choux poire-caramel au beurre salé
4h 35min
Tartelette aux fruits rouges
1h
Tiramisu avocat et fruits rouges
1h
Choux meringués aux fruits de la Passion
2h 45 min
Tarte chocolat au lait et fraises
3h 45 min
Charlotte chocolat-banane
24h
Tartelettes amandine aux framboises
1h 20min