![Gazpacho słodko-pikantne Gazpacho słodko-pikantne](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/vimdb/214380.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g ananasa, świeżego, pokrojonego na kawałki
- 100 g czerwonej papryki, konserwowej, pieczonej, pokrojonej na kawałki
- 5 g czerwonego octu winnego
- 3 gałązki kolendry, świeżej
- 2 szczypty pieprzu syczuańskiego
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 425 kJ / 101.5 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 13.2 g
- Tłuszcz
- 5.9 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pamoczka grodzieńska
5min
Japoński pikantny krem jajeczny (chawanmushi)
35 min
Adżika
40 Min
Zupa cytrynowa z jajkiem (Avgolemono)
1 Std. 15 Min
Ajo blanco - andaluzyjska zimna zupa migdałowo-czosnkowa
1h 5min
Kokosowy chłodnik z awokado i miętą
1 Std. 15 Min
Peruwiańskie ceviche
1 Std. 15 Min
Pomidory zapiekane pod kruszonką
1 Std.
Salmorejo - hiszpański chłodnik pomidorowy
30 Min
Chłodnik pomidorowy
30 Min
Salmorejo - chłodnik z Andaluzji
1h 5min
Gazpacho - hiszpański chłodnik
1 Std. 15 Min