Urządzenia i Akcesoria
Zupa miso, owoce morza w sake z ryżem
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
4 porcje
Składniki
-
1440 g wody
-
300 g ryżu długoziarnistego (np. ryżu do sushi), opłukanego i osuszonego
-
60 g liści kapusty pekińskiej pokrojonych na 2 cm kawałki
-
100 g cebuli pokrojonej w 2 mm plastry
-
40 g marchewki pokrojonej w 2 mm plastry
-
4 płaty wodorostów kombu (opcjonalnie) (ok. 2 cm każdy)
-
10 - 12 krewetek, surowych, obranych oczyszczonych (ok. 170 g)
-
300 g omułków, świeżych, oczyszczonych, w skorupach300 g małży venus, świeżych, oczyszczonych w skorupach
-
250 g krążków kalmara, surowych
-
75 g sosu sojowego japońskiego
-
60 g wina ryżowego60 g sake
-
1 łyżeczka soli morskiej
-
2 łyżeczki oleju sezamowego (10 g)
-
80 g pasty miso
-
5 szczypt wodorostów wakame, suszonych
-
200 g tofu, miękkiego (opcjonalnie) pokrojonego w 1,5 cm kostkę
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
30 g
Kalorie
2015 kJ /
478 kcal
Tłuszcz
7 g
Błonnik
1.8 g
Węglowodany
71 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Japoński pikantny krem jajeczny (chawanmushi)
35 min
Tajski bulion z krewetkami, pikantne jabłka
1 godz. 15 min
Ramen z klopsikami z indyka
2 godz. 25 min
Tajskie paczuszki z łososia na parze
1 godz. 20 min
Ostro-kwaśna zupa krewetkowa
35 min
Krewetki w przyprawie pięć smaków z ryżem i warzywami
45 min
Chow mein z krewetkami
1 godz.
Pad Thai z krewetkami
45 min
Azjatyckie spring rolls
1 godz. 20 min
Zupa rybna z szafranem
50 min
Zupa Pho
1 godz. 20 min
Zupa miso
45 min