Urządzenia i Akcesoria
Zupa miso, owoce morza w sake z ryżem
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
4 porcje
Składniki
-
1440 g wody
-
300 g ryżu długoziarnistego (np. ryżu do sushi), opłukanego i osuszonego
-
60 g liści kapusty pekińskiej pokrojonych na 2 cm kawałki
-
100 g cebuli pokrojonej w 2 mm plastry
-
40 g marchewki pokrojonej w 2 mm plastry
-
4 płaty wodorostów kombu (opcjonalnie) (ok. 2 cm każdy)
-
10 - 12 krewetek, surowych, obranych oczyszczonych (ok. 170 g)
-
300 g omułków, świeżych, oczyszczonych, w skorupach300 g małży venus, świeżych, oczyszczonych w skorupach
-
250 g krążków kalmara, surowych
-
75 g sosu sojowego japońskiego
-
60 g wina ryżowego60 g sake
-
1 łyżeczka soli morskiej
-
2 łyżeczki oleju sezamowego (10 g)
-
80 g pasty miso
-
5 szczypt wodorostów wakame, suszonych
-
200 g tofu, miękkiego (opcjonalnie) pokrojonego w 1,5 cm kostkę
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
30 g
Kalorie
2015 kJ /
478 kcal
Tłuszcz
7 g
Błonnik
1.8 g
Węglowodany
71 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Zupa Pho
1 Std. 20 Min
Bakłażany z glazurą miso (Nasu dengaku)
1 Std.
Kalmary w pikantnym sosie imbirowym
40 Min
Chow mein z krewetkami
1 Std.
Ostro-kwaśna zupa krewetkowa
35 Min
Azjatyckie spring rolls
1 Std. 20 Min
Zupa miso
45 Min
Sałatka sycylijska z krewetkami
40 Min
Krewetki w przyprawie pięć smaków z ryżem i warzywami
45 Min
Azjatycka zupa warzywna z tofu
1 Std. 30 Min
Orientalna zupa z owocami morza
40 Min
Zupa tajska z pastą curry Edyty Cygan
1 Std. 5 Min