
Urządzenia i Akcesoria
Crumble po indyjsku
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 porcji
Składniki
Przygotowanie warzyw
-
marchewki pokrojonej na kawałki200 g
-
czerwonej papryki pokrojonej na kawałki200 g
-
wody400 g
-
zielonego groszku, świeżego150 g
-
różyczek kalafiora250 g
-
śmietany, 36% tłuszczu150 g
-
sera brie pokrojonego na kawałki150 g
-
curry, mielonego2 łyżeczki
-
soli½ łyżeczki
Crumble
-
mąki pszennej140 g
-
masła pokrojonego na kawałki80 g
-
orzechów nerkowca niesolonych80 g
Sos jogurtowo-kolendrowy
-
jogurtu typu greckiego200 g
-
kolendry, świeżej tylko liście5 - 10 g
-
soku z cytryny świeżo wyciśniętego1 łyżeczka
-
soli3 szczypty
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
478 kcal /
2004 kJ
Białko
15.3 g
Tłuszcz
33.2 g
Węglowodany
37.3 g
Błonnik
7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

APETYT NA WEGE
66 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Kotlety sojowe
40 min
Quiche z brokułami i kalafiorem
1 godz. 50 min
Lasagne z topinamburem
1 godz. 20 min
Makaron gryczany soba z warzywami i tofu
40 min
Kolorowa zapiekanka z soczewicą
1 godz. 30 min
Kokosowy pilaw z orzechami nerkowca
1 godz.
Dal z soczewicy z mlekiem kokosowym
45 min
Ragout z marynowanym tofu
1 godz. 40 min
Ryż po indonezyjsku (Nasi goreng)
1 godz. 20 min
Ragout z soczewicą i burakami
2 godz. 10 min
Curry z tofu i aromatycznym ryżem
1 godz. 30 min
Wegetariańskie curry ziemniaczane z kalafiorem (aloo gobi)
1 godz. 10 min