![Risotto po mediolańsku Risotto po mediolańsku](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/3D35DCFF-7262-4CC3-9ACA-F2D5D02CF502/Derivates/25AF831F-E19E-47E0-B41B-C6489478EC1C.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g sera parmezan, pokrojonego na kawałki
- 30 g cebuli szalotki, przekrojonej na pół
- 70 g masła, pokrojonego na kawałki
- 30 g szpiku kostnego, pokrojonego na kawałki
- 350 g ryżu do risotto
- 100 g białego wina, wytrawnego
- 820 g rosołu mięsnego, gorącego
- 1 szczypta szafranu
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2427.3 kJ / 579.8 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 73 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.3 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 913 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto z parmezanem
30 Min
Risotto pomarańczowe
45 Min
Risotto z parmezanem
40 Min
Kaszotto z grzybami
40 Min
Risotto z wędzonym serem
30 Min
Risotto bianco z zielonym groszkiem
25 Min
Risotto z grzybami bez alergenów
1 godz. 20 min
Risotto z salsą pomidorową
40 Min
Kremowe risotto z kurczakiem i czosnkiem
35 min
Risotto z grzybami
1h 5min
Risotto z kurkami
35 min
Risotto z cukinii
45 Min