Risotto po mediolańsku
TM6 TM5

Risotto po mediolańsku

3.8 (13 ocen)

Składniki

  • 40 g sera parmezan, pokrojonego na kawałki
  • 30 g cebuli szalotki, przekrojonej na pół
  • 70 g masła, pokrojonego na kawałki
  • 30 g szpiku kostnego, pokrojonego na kawałki
  • 350 g ryżu do risotto
  • 100 g białego wina, wytrawnego
  • 820 g rosołu mięsnego, gorącego
  • 1 szczypta szafranu

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
2427.3 kJ / 579.8 kcal
Białko
13 g
Węglowodany
73 g
Tłuszcz
25 g
Tłuszcz nasycony
14.3 g
Błonnik
3.3 g
Sód
913 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy