Risotto po mediolańsku

Risotto po mediolańsku

3.8 15 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje

Składniki

  • 40 g sera parmezan pokrojonego na kawałki
  • 30 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
  • 70 g masła pokrojonego na kawałki
  • 30 g szpiku kostnego pokrojonego na kawałki
  • 350 g ryżu do risotto
  • 100 g białego wina, wytrawnego
  • 820 g rosołu mięsnego, gorącego
  • 1 szczypta szafranu

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 579.8 kcal / 2427.3 kJ
Białko 13 g
Tłuszcz 25 g
Węglowodany 73 g
Błonnik 3.3 g
Tłuszcz nasycony 14.3 g
Sód 913 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...