
Urządzenia i Akcesoria
Risotto po mediolańsku
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
40 g sera parmezan pokrojonego na kawałki
-
30 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
70 g masła pokrojonego na kawałki
-
30 g szpiku kostnego pokrojonego na kawałki
-
350 g ryżu do risotto
-
100 g białego wina, wytrawnego
-
820 g rosołu mięsnego, gorącego
-
1 szczypta szafranu
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
579.8 kcal /
2427.3 kJ
Białko
13 g
Tłuszcz
25 g
Węglowodany
73 g
Błonnik
3.3 g
Tłuszcz nasycony
14.3 g
Sód
913 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WŁOSKIE SMAKI
11 Przepisów
Polska
Polska