Salmone teriyaki

Salmone teriyaki

4.7 136 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 50 min
4 porzioni

Składniki

  • 20 g di radice fresca di zenzero pelata e a pezzetti (peso netto)
  • 50 g di sakè
  • 40 g di zucchero
  • 120 g di salsa di soia
  • 1 foglia di porro (opcjonalnie) la parte verde a pezzi
    1 foglia di cipollotto, la parte verde a pezzi
  • 800 g di filetti di salmone fresco con la pelle
  • 400 g di acqua
  • 100 g di carote pelate e a listarelle sottili
  • 100 g di peperoni a listarelle sottili
  • 200 g di zucchine a listarelle sottili
  • 4 cucchiai di olio extravergine di oliva
  • 1 pizzico di sale

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 3457.1 mg
Białko 52.3 g
Kalorie 2527.9 kJ / 604.2 kcal
Tłuszcz 30.4 g
Błonnik 7.9 g
Tłuszcz nasycony 5.7 g
Węglowodany 32.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...