Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di cipolla in quarti
- 70 g di carota a pezzi
- 20 g di gambo di sedano a pezzi
- 1 rametto di rosmarino fresco, gli aghi lavati ed asciugati
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 800 g di acqua
- 120 g di cereali misti
- 1 cucchiaino di dado per brodo vegetale
- 400 g di ceci in scatola sciacquati e sgocciolati
- 1 cucchiaino di sale
- 120 g di pasta corta a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1988.5 kJ / 475.3 kcal
- Białko
- 17.2 g
- Węglowodany
- 74.3 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.4 g
- Błonnik
- 10.3 g
- Sód
- 842.3 mg
Alternatywne przepisy
Zuppa di legumi e cereali
1sa
Zuppa di farro e legumi
45 dk
Zuppa d'orzo e fagioli
50 dk
Zuppa di farro alla contadina
50 dk
Minestra finocchi, orzo e farro
1sa
Zuppa di lenticchie e orzo perlato
55min
Zuppa di farro e fagioli
1sa
Minestra di farro e ceci
1 Std. 10 Min
Zuppa di farro e castagne
1 Std. 10 Min
Orzotto alla crema di ceci con tonno
30 Min
Minestra di riso integrale con lenticchie, porri e zucca
1sa
Minestra di porri e farro con pesto alle noci
50 dk