![Polenta con ragù di tofu (vegan) Polenta con ragù di tofu (vegan)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/62AA1F53-EC8C-41B6-85AA-502C5505C644/Derivates/aac6d6a9-2594-4f83-abef-c2db206b07bd.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ragù di tofu
- 20 g di gambo di sedano, a pezzi
- 70 g di carota, a pezzi
- 150 g di cipolla, a pezzi
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 500 g di passata di pomodoro
- 250 g di tofu delicato a cubetti
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
Polenta
- 400 g di farina di mais bramata
- 1500 g di acqua
- 1 cucchiaio di sale grosso
- 15 g di olio extravergine di oliva
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2552 kJ / 610 kcal
- Białko
- 14.4 g
- Węglowodany
- 88.6 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Błonnik
- 4.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Burger vegan
5h
Paella di fagioli rossi (vegan)
55min
Polpettone di seitan
50min
Spezzatino di seitan con patate e carote
1h 20min
Veg-burger (vegan)
1h 10min
Carbonara di seitan
40min
Svizzere vegan
1h
Bocconcini di seitan con salsa di mele
35min
Paccheri gratinati al ragù di tofu (vegan)
1h
Polpette di tempeh alla curcuma (vegan)
35min
Tagliatelle al ragù di seitan e verdure
40min
Ragù di tempeh
30min