Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ragù di tofu
- 20 g di gambo di sedano, a pezzi
- 70 g di carota, a pezzi
- 150 g di cipolla, a pezzi
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 500 g di passata di pomodoro
- 250 g di tofu delicato a cubetti
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
Polenta
- 400 g di farina di mais bramata
- 1500 g di acqua
- 1 cucchiaio di sale grosso
- 15 g di olio extravergine di oliva
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2552 kJ / 610 kcal
- Białko
- 14.4 g
- Węglowodany
- 88.6 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Błonnik
- 4.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ragù alla soia (vegan)
40 Min
Insalata russa vegana
45 dk
Ragù di tempeh
30 Min
Crema pasticcera (vegan)
15 Min
Besciamella (vegan)
15 Min
Maionese (vegan)
10 Min
Paccheri gratinati al ragù di tofu (vegan)
1sa
Chili di tofu (vegan)
1sa
Seitan con crema di ceci (vegan)
1sa 20 dk
Polpettone di seitan
50 dk
Fagioli di soia alla mediterranea (vegan)
30 Min
Tagliatelle al ragù di seitan e verdure
40 Min