Risotto alla barbabietola e bacon croccante

Risotto alla barbabietola e bacon croccante

4.2 63 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 porzioni

Składniki

  • 60 g di cipolla a pezzi
  • 120 g di bacon a fette
  • 40 g di olio extravergine di oliva
  • 250 g di barbabietola rossa cotta a cubetti (1 cm)
  • 320 g riso per risotto (Carnaroli, Arborio o Parboiled cottura 14 minuti)
  • 50 g di vino bianco secco
  • 700 g di acqua
  • 1 cucchiaino di sale
    1 cucchiaino colmo di dado Bimby per brodo di carne
  • 1 pizzico di pepe nero macinato fresco

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 618 kcal / 2585 kJ
Białko 17.9 g
Tłuszcz 23.4 g
Węglowodany 69.2 g
Błonnik 3.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...