Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g di cimette di broccoli
- 4 - 5 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 spicchio di aglio (opcjonalnie)
- 2 - 3 pezzi di scorza di limone, preferibilmente biologico (senza la parte bianca)
- 1 ½ cucchiaino di sale
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 400 g di filetti di salmone fresco (2 filetti da 200 g)
- 100 g di grano saraceno decorticato
- 1200 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3100 kJ / 741 kcal
- Białko
- 47 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 46 g
- Błonnik
- 8 g
Alternatywne przepisy
Merluzzo al Varoma con purè di carote
40 Min
Salmone al vapore con broccoli, riso e salsa all'aneto
50 Min
Salmone balsamico su noodles di zucchine
30 Min
Merluzzo al vapore con patate, verza e salsa agli agrumi
55 Min
Merluzzo e verdure in bellavista al rosmarino
40 Min
Filetti di orata al cartoccio con crema di lenticchie
40 Min
Tonno allo zenzero e melagrana
40 Min
Filetti di pesce persico con polenta di mais fresco
1 Std. 5 Min
Salmone in tocchi con salsa mousseline
45 Min
Pesce al vapore con verdure miste
1 godz. 20 min
Pesce spada con fagiolini e olive
40 Min
Salmone all'aceto balsamico con spaghetti di zucchina
40 Min