Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 - 15 gałązek kolendry, świeżej
- 1 łyżka skórki z limonki, ekologicznej, bez białych błonek, pokrojonej na kawałki
- 30 g migdałów, w płatkach
- 200 g pora, pokrojonego w 1 cm plastry
- 30 g oliwy z oliwek
- 520 g wody
- 100 g białego wina, wytrawnego
- 1 ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
180
g krewetek, obranych
lub 180 g krewetek, mrożonych, obranych, uprzednio rozmrożonych - 350 g makaronu, suchego, typu linguine lub spaghetti
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2113.3 kJ / 504.8 kcal
- Białko
- 21.3 g
- Węglowodany
- 74.8 g
- Tłuszcz
- 13.5 g
- Błonnik
- 4.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chiński makaron z krewetkami i sosem czosnkowym
1sa 15 dk
Smażony makaron z krewetkami (Yakisoba)
35 dk
Makaron z krewetkami i cukinią
40 Min
Ryż z krewetkami w orientalnym sosie
55 dk
Omułki w białym winie
35 dk
Owoce morza w sosie pomidorowym
35 dk
Krewetki zapiekane w sosie śmietanowym
45 Min
Krewetki z ryżem i warzywami na parze
1 Std.
Chow mein z krewetkami
1 Std.
Sałatka makaronowa z krewetkami i awokado
30 Min
Makaron z owocami morza duszonymi w winie
40 Min
Tagliatelle z krewetkami
30 Min