Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g jarmużu, tylko liście, pokrojonego na kawałki, bez twardych części
- 500 g wody
- 400 g ziemniaków, pokrojonych w 2 cm kostkę
- 300 g mleka
- 200 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
- 40 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki
- 50 g mąki pszennej
- 1 łyżeczka soli
- 1 łyżeczka pieprzu, mielonego
- 4 filety z łososia, świeże, bez skóry (każdy ok. 125 g)
- 2 - 4 łyżki migdałów, w płatkach
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 3029 kJ / 723 kcal
- Białko
- 37 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 49 g
- Błonnik
- 6.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sałatka z łososiem, szparagami i młodymi ziemniakami
50min
Kulebiak z łososiem i cytrynowe risotto
1h 10min
Łosoś z sosem z mango, fasolką szparagową i marchewką
1h
Tuńczyk w sosie pomidorowym z kaparami i oliwkami
25min
Łosoś w papilotach z pieczarkami i ryżem
40 min
Łosoś w migdałowej panierce z tagliatelle ze szparagami
1h 5min
Świąteczny łosoś w cieście francuskim z sosem berneńskim
1h 25min
Łosoś na kremowym szpinaku
50min
Łosoś w pomarańczach z brokułowym kuskusem
45 min
Zapiekanka ziemniaczana z łososiem i koperkiem
1h
Łosoś z ryżem basmati i sosem koperkowym
55min
Łosoś z pomidorową kruszonką na purée z batatów
40 min