Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g jarmużu, tylko liście, pokrojonego na kawałki, bez twardych części
- 500 g wody
- 400 g ziemniaków, pokrojonych w 2 cm kostkę
- 300 g mleka
- 200 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
- 40 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki
- 50 g mąki pszennej
- 1 łyżeczka soli
- 1 łyżeczka pieprzu, mielonego
- 4 filety z łososia, świeże, bez skóry (każdy ok. 125 g)
- 2 - 4 łyżki migdałów, w płatkach
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 3029 kJ / 723 kcal
- Białko
- 37 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 49 g
- Błonnik
- 6.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lasagne brokułowa z łososiem
1 Std. 30 Min
Świąteczny łosoś w cieście francuskim z sosem berneńskim
1 Std. 25 Min
Ryba pod kruszonką z pomidorowym ryżem
45 Min
Łosoś z brokułami i ziemniakami w sosie koperkowym
40 Min
Łosoś na kremowym szpinaku
50 Min
Łosoś w migdałowej panierce z tagliatelle ze szparagami
1h 5min
Łosoś z kapustą w cieście francuskim
1 Std.
Łosoś w pomarańczach z brokułowym kuskusem
45 Min
Filety z sandacza z polentą ze świeżej kukurydzy
1h 5min
Łosoś w sosie imbirowym z orzechami nerkowca
30 Min
Łosoś z sosem z mango, fasolką szparagową i marchewką
1 Std.
Łosoś w papilotach z pieczarkami i ryżem
40 Min