![Sauerkraut soup Sauerkraut soup](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/8BF7930E-4513-4BF4-8569-04DF72BF36C2/Derivates/B7B97F0D-6C28-4AAF-8A0C-364EC2276EDE.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g canned sauerkraut, lightly drained
- 80 g brown onion, cut into halves
- 1 garlic clove
- 20 g olive oil
- 100 g cabbage, shredded
- 60 g carrots, cut into pieces (1-2 cm)
- 1300 g water
- 1 tbsp Vegetable stock paste (see Tips)
- ½ tsp sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- 3 allspice berries or ¼ tsp ground allspice
- 1 dried bay leaf
- 40 g tomato paste
- 250 g potatoes, peeled and cut into cubes (1 cm)
- 150 g chorizo sausages or Polish sausages, cut into slices (0.5 cm)
- 1 tsp dried marjoram
- 1 pinch ground caraway seeds
- sourdough bread, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1333 kJ / 317 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.5 g
- Błonnik
- 6.3 g
- Sód
- 1577.7 mg
Alternatywne przepisy
Potato and porcini mushroom soup
30 min
Vienna sausages with split pea soup
1 godz. 10 min
Broccoli and pea soup with cauliflower cashew cream
40 min
Borscht
50 min
Curried carrot and ginger soup
40 min
Cucumber soup
25 min
Grisons barley soup
1 Std. 15 Min
Goat's cheese flans with yoghurt sauce and leeks
45 min
Borscht with Polish dumplings
1h 30min
Rassolnik (pickled cucumber soup)
1 godz. 20 min
Ukrainian borscht
35 min
Hungarian Mushroom Soup
35 min