Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 1 fennel bulb (approx. 250 g), trimmed and cut into pieces (5 cm)
- 1 green apple, skin on, cut into quarters
- 100 g cucumber, cut into pieces (3 cm)
- 1 celery stalk, cut into pieces (3 cm)
- 2 tsp apple cider vinegar
- 1 tbsp olive oil
- 2 pinches salt
- 2 pinches ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 346.3 kJ / 82.4 kcal
- Białko
- 1.4 g
- Węglowodany
- 6.9 g
- Tłuszcz
- 4.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.7 g
- Błonnik
- 3.4 g
- Sód
- 124.3 mg
Alternatywne przepisy
Beetroot and carrot salad with vincotto dressing
10 Min
Thai green broccoli and spinach soup
25 Min
Colourful quinoa salad
40 min
Beetroot salad
10 Min
Whole cauliflower with pea purée
40 min
Spinach salad with crunchy quinoa and green goddess dressing
2hod. 50min
Carrot and fennel slaw with sprouted buckwheat
50 Std. 15 Min
Beetroot, pear and blue cheese salad
1 godz. 10 min
Quinoa with mixed greens and yoghurt dressing
35 Min
Spring frittata
1 Std. 15 Min
Spiced roasted cauliflower salad with minted yoghurt
1 Std.
Miso coleslaw
20 Min