Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salad
- 300 g carrots, peeled and cut into pieces (4 cm)
- 200 g parsnip, peeled and cut into pieces (4 cm)
- 100 g celeriac, peeled and cut into pieces (4 cm)
- 430 g potatoes, peeled and cut into pieces (4-4.5 cm)
- 500 g water
- 4 eggs
- 70 g leek, white part only, cut into slices (1.5 cm)
- 250 g dill cucumbers, cut into pieces (3 cm)
- 180 g apple, cut into quarters and core removed
- 220 g frozen green peas, thawed (opcjonalnie)
Dressing
- 280 - 300 g mayonnaise (see Tips)
- 1 tsp Dijon mustard
- ½ tsp ground black pepper
- 1 pinch sea salt
- 1 - 2 sprigs fresh parsley, leaves only, finely chopped, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1292 kJ / 308 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.3 g
- Błonnik
- 7 g
- Sód
- 520.8 mg
Alternatywne przepisy
Easter Babka
2h 30min
Berry and cream filo stacks
30min
Ukrainian borscht
35 min
Hunters' stew
1h
Meatloaf with red sauce
1 godz. 15 min
Coffee-rubbed beef with fennel salad
3h 15min
Poppy seed strudel
3h 15min
Italian chicken and couscous salad with chickpea soup
1j 10 menit
Sauerkraut salad
10 min
Inside-out chicken parmigiana
1h 30 min
Sauerkraut soup
50min
Pierogi (Cheese dumplings)
1h 30 min