Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salad
- 300 g carrots, peeled and cut into pieces (4 cm)
- 200 g parsnip, peeled and cut into pieces (4 cm)
- 100 g celeriac, peeled and cut into pieces (4 cm)
- 430 g potatoes, peeled and cut into pieces (4-4.5 cm)
- 500 g water
- 4 eggs
- 70 g leek, white part only, cut into slices (1.5 cm)
- 250 g dill cucumbers, cut into pieces (3 cm)
- 180 g apple, cut into quarters and core removed
- 220 g frozen green peas, thawed (opcjonalnie)
Dressing
- 280 - 300 g mayonnaise (see Tips)
- 1 tsp Dijon mustard
- ½ tsp ground black pepper
- 1 pinch sea salt
- 1 - 2 sprigs fresh parsley, leaves only, finely chopped, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1292 kJ / 308 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.3 g
- Błonnik
- 7 g
- Sód
- 520.8 mg
Alternatywne przepisy
Mediterranean pasta salad
50min
Spiced oranges and dates with yoghurt cream
30min
Sauerkraut soup
50min
Sunday morning breakky bake
1 Std. 15 Min
Ukrainian borscht
35min
Sauerkraut salad
10 Min
Tiropita (Greek cheese pie)
1 Std. 10 Min
Avo and egg spread
35min
Pierogi (Cheese dumplings)
1 Std. 30 Min
Fruit and nut muesli
10 Min
Eat your veggie gardens
15 Min
Spinach and rocket salad with cream cheese dressing
30min