Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 - 20 g fresh dill leaves only, to taste, plus extra to garnish
- 100 g carrot, cut into pieces
- 200 g brown onion, cut into halves
- 20 g extra virgin olive oil
- 500 g turkey mince
- 70 g breadcrumbs
- 200 g pouring (whipping) cream
- 1 egg
- 1 ¼ - 1 ½ tsp ground black pepper
- 2 - 2 ¾ tsp salt
- 750 g water
- 2 tbsp Chicken stock paste
- 3 allspice berries (see Tips)
- 40 g plain flour, plus extra to dust
- 15 - 20 g freshly squeezed lemon juice
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1567.1 kJ / 373.1 kcal
- Białko
- 24.2 g
- Węglowodany
- 22.6 g
- Tłuszcz
- 20.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.6 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 2315.5 mg
Alternatywne przepisy
Southern-style pork and bean casserole
40 min
Zurich-style veal strips with potatoes
2h 50min
Keftethes (Greek meatballs)
40 min
Lamb shanks with risoni and feta
3 Std. 50 Min
Pork fillet with mustard
35 min
Meatballs with white wine mushroom sauce
35 min
Pork and gravy with red wine cabbage
1 godz. 10 min
Remoulade chicken with prosciutto potatoes
40 min
Pork in creamy Marsala wine sauce
25 min
Pork tenderloin with red wine sauce and vegetables
45 min
Spanish green lentil and chorizo soup
12 godz. 45 min
Soutzoukakia ("little sausages") with rice
1h