Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g olive oil
- 50 g soy sauce
- ½ tsp brown sugar
- 1 lemon, zest and juice
- 4 skinless salmon fillets (150-180 g each)
- 100 g eschalots, cut into pieces
- 1 garlic clove
- 100 g leek, white part only, cut into pieces
- 20 - 30 g fresh ginger, peeled (opcjonalnie)
- 100 g celery stalks, cut into pieces
- 350 g frozen green peas
- 450 g water
- 2 tsp salt
- 400 g broccoli
- 2 pinches ground black pepper
- 50 - 100 g pouring (whipping) cream, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2782 kJ / 664 kcal
- Białko
- 46 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 43 g
- Błonnik
- 9.4 g
Alternatywne przepisy
Salmon, quinoa, feta and mixed vegetable salad
50min
Middle Eastern planked salmon (MEATER+®)
1 godz. 40 min
Citrus seafood salad
1 godz.
Veal involtini
35min
Spring greens with grapefruit
30 min
Zucchini, Brie and basil soup
35min
Mediterranean salmon and couscous parcels
25min
Smoked honey and dill salmon
1 godz. 5 min
Salmon, asparagus and potato salad
40 min
Balsamic salmon and zucchini noodles
35min
Almond crusted salmon with asparagus fettuccine
35min
Zucchini soup
25min