![Cous cous spinaci e uvetta Cous cous spinaci e uvetta](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/056C01D0-E284-4CF8-941D-A73D15933A06/Derivates/4D2D95AE-94A3-474F-A0BC-3E0DA7AFF87D.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 750 g di acqua
- 1 cucchiaino colmo di sale grosso
- 200 g di spinaci in foglia surgelati scongelati
- 250 g di cous cous
- olio extravergine di oliva q.b.
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 1 spicchio di aglio mondato
- 40 g di uvetta sultanina, ammollata in acqua tiepida per 10 minuti e ben strizzata
- 400 g di pomodori ciliegino a metà o in quarti
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1460.2 kJ / 349 kcal
- Białko
- 9.8 g
- Węglowodany
- 60.3 g
- Tłuszcz
- 8.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.2 g
- Błonnik
- 4.7 g
- Sód
- 680.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Insalata di riso vegetariana
40p
Cous cous con pomodori secchi e piselli
40p
Insalata di cereali con ratatouille di verdure e Feta marinata al lime e zenzero
1h
Cous cous integrale con ceci e tonno
20p
Misto di cereali con zucchine alla menta e tonno
35 Min
Cous cous integrale con zucchine, ceci e bacche di goji
30min
Cous cous marino (vegan)
30min
Bulgur alle verdure e menta
35 Min
Tabulè di quinoa
40p
Tabulè di quinoa e tonno
40p
Cous cous veloce con verdure crude
20p
Cous cous dell'orto
30min