Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 peperoni, tagliati a metà orizzontalmente e privati dei semi e dei filamenti interni (500 g circa)
- 500 g di acqua
- 200 g di Feta a cubetti (2-3 cm)
- 100 g di ricotta fresca, scolata dal siero
- 1 filetto di acciuga sott'olio, sgocciolato
- 20 g di olio extravergine di oliva
- olio extravergine di oliva q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1130 kJ / 270 kcal
- Białko
- 11.3 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 20.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Contorno di peperoni al vapore
40 min
Melanzane alla pizzaiola
1h 10 min
Melanzane ripiene light
1h
Contorno di peperoni, cipolle e mele
20 min
Peperoni ripieni
1ωρ. 5 λεπτ.
Peperoni con capperi
40 min
Torta salata con provola, peperoni, ricotta e speck
1h 50 min.
Torta salata ai peperoni, melanzane e capperi
1 Std. 30 Min
Torta rovesciata al radicchio di Chioggia
1h 40min
Subrics
50min
Cipolle ripiene di verdure
1 godz. 20 min
Peperoni alla piemontese
55 Min