![Peperoni ripieni alla feta Peperoni ripieni alla feta](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/vimdb/223674.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 peperoni, tagliati a metà orizzontalmente e privati dei semi e dei filamenti interni (500 g circa)
- 500 g di acqua
- 200 g di Feta a cubetti (2-3 cm)
- 100 g di ricotta fresca, scolata dal siero
- 1 filetto di acciuga sott'olio, sgocciolato
- 20 g di olio extravergine di oliva
- olio extravergine di oliva q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1130 kJ / 270 kcal
- Białko
- 11.3 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 20.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Involtini di zucchine ai fiocchi di latte
40min
Carpaccio di melanzane
45 min
Melanzane ripiene light
1 godz.
Peperoni marinati
55 min
Radicchio in saor
3 Std. 45 Min
Zucchine ripiene di uova
1 godz.
Peperoni con capperi
40min
Insalata finocchi e sedano con lime e pepe rosa
10 min
Melanzane trifolate
40min
Peperoni alla piemontese
55 min
Peperoni ripieni
1h 5min
Zucchine alla menta
30 min