![Pasta al forno vegetariana Pasta al forno vegetariana](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/C3E61902-1991-4348-8A37-4A1216F033FD/Derivates/09BC802D-B075-4444-8261-F9DE3C679117.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di ricotta fresca
- 150 g di latte
- 2 cucchiaino di sale
- 2 pizzichi di pepe macinato
- 50 g di mandorle pelate
- 150 g di pomodori secchi
- 20 g di basilico fresco, le foglie lavate
- 10 g di capperi sott'aceto
- 120 g di olio di semi di mais
- 1 spicchio di aglio senz'anima (opcjonalnie)
- 1200 g di acqua
- 400 g di pasta secca corta, tipo caserecce (cottura 12 minuti)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2757 kJ / 659 kcal
- Białko
- 20.9 g
- Węglowodany
- 66.5 g
- Tłuszcz
- 36.3 g
- Błonnik
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta al forno veloce
45 min
Pasta al forno classica
1ч. 30 мин.
Quiche di patate e cipolle
55 min
Pasta al forno bianca (senza glutine)
55 min
Pasta al forno vegetariana filante
1 godz.
Roll vegetariani
45 min
Torta di patate e mais
1h 50 min
Tortiglioni pasticciati alle verdure
1 godz.
Pasta al forno vegana
1 godz.
Frittata di verdure
1 godz. 10 min
Lasagne alla parmigiana
3h 25 min
"Frittata" di cipolle al forno (vegan)
1 godz. 10 min