![Involtini di spada al basilico Involtini di spada al basilico](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/vimdb/160947_414-15-2545-2545.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di basilico fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 40 g di Parmigiano reggiano a pezzi (3 cm)
- 30 g di pecorino a pezzi (3 cm)
- 30 g di pistacchi al naturale sgusciati
- 70 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 1 pizzico di sale affumicato
- 8 fette di carpaccio di pesce spada
- 10 g di pangrattato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1979 kJ / 473 kcal
- Białko
- 27.4 g
- Węglowodany
- 3.8 g
- Tłuszcz
- 38.8 g
- Błonnik
- 0.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Filetti di cernia in camicia colorata
30 min
Blinis alla curcuma con pesce spada
1 godz.
Bignè al salmone
1 Std. 50 Min
Pesce spada alla ghiotta
40 min
Bicchieri con salmone, gamberetti e avocado
15 min
Tonno in pesto di mandorle e olive
30 min
Branzino al lime e pistacchi
30 min
Mini flan di Parmigiano e miele (di Sebastiano Rovida)
1h 10min
Tonno fresco alla salsa di fragole
35min
Filetti di cernia ai semi di finocchio con olio aromatizzato alla paprika
30 min
Salmone con zucchine in crosta
1 godz.
Anelli di totano su crema di piselli
40 min