
Urządzenia i Akcesoria
Tajski bulion z krewetkami, pikantne jabłka
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 porcje
Składniki
Pikantne jabłka
-
jabłka (np. Boskoop, Bramley, Szara Reneta)4
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM2 łyżeczki
-
gwiazdki anyżu4
-
imbiru, suszonego, mielonego4 szczypty
-
goździki4
-
cynamonu, mielonego4 szczypty
Tajski bulion
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki150 g
-
korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 1-2 mm plastry20 - 30 g
-
papryczka chili bird's eye, świeża bez gniazd nasiennych1
-
oliwy z oliwek15 g
-
krewetek, surowych, obranych oczyszczonych, główki i skorupki zachować800 g
-
wody1400 g
-
octu ryżowego40 g
-
sosu rybnego30 g
-
goździki2
-
gwiazdka anyżu1
-
soli morskiej3 szczypty
-
pieprzu, mielonego3 szczypty
-
chińskiego makaronu jajecznego80 g
-
wodorostów wakame, suszonych (opcjonalnie)2 szczypty
-
kiełków soi, świeżych100 g
-
liści kolendry, świeżych15
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
296 kcal /
1242 kJ
Białko
21 g
Tłuszcz
6 g
Węglowodany
36 g
Błonnik
3.3 g