Urządzenia i Akcesoria
Pâté z wędzonego pstrąga
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
12 porcji
Składniki
-
5 g koperku, świeżego
-
50 g pora tylko białej części, pokrojonego na kawałki
-
160 g masła pokrojonego na kawałki
-
20 g miodu np. wielokwiatowego
-
200 - 250 g filetów z pstrąga, wędzonych, bez skóry pokrojonych na kawałki
-
10 g soku z cytryny świeżo wyciśniętego
-
30 g słodkiej musztardy np. miodowej
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka ziaren pieprzu kolorowego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
245 mg
Białko
4.2 g
Kalorie
581.6 kJ /
138.9 kcal
Tłuszcz
12 g
Błonnik
0.2 g
Tłuszcz nasycony
7.6 g
Węglowodany
3.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SMACZNA PRZYSTAŃ
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Tatar z łososia z imbirem
15 min
Pâté z kurzych wątróbek
3 godz. 30 min
Pasta jajeczna z makrelą i chrzanem
1 godz.
Chłodnik litewski
2 godz. 15 min
Paprykarz à la szczeciński
45 min
Rillettes z kaczką i wieprzowiną
1 godz. 25 min
Pasztet z ryb słodkowodnych
16 godz. 15 min
Pâté z wątróbek drobiowych z pistacjami
1 godz. 40 min
Pasta rybna z suszonymi pomidorami
20 min
Pasta z łososia
5 min
Pasta z wędzonym łososiem i porem
30 min
Pasta z makreli wędzonej
20 min