Pâté z wędzonego pstrąga
TM6 TM5

Pâté z wędzonego pstrąga

4.7 (96 ocen)

Składniki

  • 5 g koperku, świeżego
  • 50 g pora, tylko białej części, pokrojonego na kawałki
  • 160 g masła, pokrojonego na kawałki
  • 20 g miodu, np. wielokwiatowego
  • 200 - 250 g filetów z pstrąga, wędzonych, bez skóry, pokrojonych na kawałki
  • 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 30 g słodkiej musztardy, np. miodowej
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 łyżeczka ziaren pieprzu kolorowego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
581.6 kJ / 138.9 kcal
Białko
4.2 g
Węglowodany
3.8 g
Tłuszcz
12 g
Tłuszcz nasycony
7.6 g
Błonnik
0.2 g
Sód
245 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy