Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 g koperku, świeżego
- 50 g pora, tylko białej części, pokrojonego na kawałki
- 160 g masła, pokrojonego na kawałki
- 20 g miodu, np. wielokwiatowego
- 200 - 250 g filetów z pstrąga, wędzonych, bez skóry, pokrojonych na kawałki
- 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 30 g słodkiej musztardy, np. miodowej
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 1 łyżeczka ziaren pieprzu kolorowego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 581.6 kJ / 138.9 kcal
- Białko
- 4.2 g
- Węglowodany
- 3.8 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.6 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Sód
- 245 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tuńczykowa pasta z sumakiem
15min
Pesto z rukoli i orzechów laskowych
10min
Risotto z wędzonym pstrągiem, selerem naciowym i orzechami włoskimi
45min
Pasta z łososia
5min
Tatar z łososia z imbirem
15min
Pâté z kurzych wątróbek
3 Std. 30 Min
Pasta jajeczna z makrelą i chrzanem
1h
Pasta rybna z suszonymi pomidorami
20min
Rillettes z kaczką i wieprzowiną
1 Std. 25 Min
Pasta z wędzonym łososiem i porem
30min
Pâté z wątróbek drobiowych z pistacjami
1 Std. 40 Min
Pasta z makreli wędzonej
20min