Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g czerwonych buraków, gotowanych, pokrojonych na kawałki
- 200 g serka kremowego, śmietankowego, podzielonego na kawałki
- 60 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 20 g oleju z orzechów włoskich (opcjonalnie)
- ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 60 g orzechów włoskich, łuskanych, plus dodatkowa ilość grubo posiekanych orzechów do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 651 kJ / 156 kcal
- Białko
- 2.6 g
- Węglowodany
- 3.9 g
- Tłuszcz
- 15.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.1 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 195.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zupa krem z pieczonych buraków z koprem włoskim i jabłkiem
2u. 20min
Krem chrzanowy z jabłkiem
1h 5min
Pasta z daktyli i koziego sera na cykorii; Ryba w papilotach; Krem jabłkowy z kruszonką
2h 30min
Spaghetti z cukinii z łososiem i pesto
30min
Gazpacho morelowo-pomidorowe
1h 15min
Verrines z rzodkiewki i koziego sera
3h 20min
Kanapki z pastą z ogórka i ricotty
10min
Wytrawne serniczki z łososiem
4 Std. 15 Min
Zielona zupa krem z oczami z mozzarelli
30min
Deser z marchewki i nerkowców
25min
Tatar z suszonych pomidorów
15min
Zupa krem z ziemniaków i pieczonych jabłek
40min