Urządzenia i Akcesoria
Mus z buraka z orzechami włoskimi
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
12 porcji
Składniki
-
300 g czerwonych buraków, gotowanych pokrojonych na kawałki
-
200 g serka kremowego śmietankowego, podzielonego na kawałki
-
60 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
20 g oleju z orzechów włoskich (opcjonalnie)
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
60 g orzechów włoskich, łuskanych plus dodatkowa ilość grubo posiekanych orzechów do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
195.6 mg
Białko
2.6 g
Kalorie
651 kJ /
156 kcal
Tłuszcz
15.1 g
Błonnik
0.9 g
Tłuszcz nasycony
5.1 g
Węglowodany
3.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KARNAWAŁ II
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Tapenada z tuńczykiem na plastrach ogórka
20 min
Tatar z suszonych pomidorów
15 min
Wytrawne serniczki z łososiem
4 godz. 15 min
Jabłkowe millefeuille z roszponką i orzechami
15 min
Duo z buraka
35 min
Chrzan na zielono (ze szpinakiem)
10 min
Marchewkowo-serowy dip
15 min
Chleb faszerowany jajkami i fasolką z oliwkami
5 godz. 35 min
Chłodnik pomidorowy z arbuzem i papryką
30 min
Imbirowo-miodowe mini ciasta z mandarynką z Varomy
1 godz.
Schiacciata z wędzonym łososiem i cebulą
2 godz. 15 min
Kanapki z pastą buraczaną, awokado i łososiem
10 min