Mus z buraka z orzechami włoskimi

Mus z buraka z orzechami włoskimi

4.0 44 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
12 porcji

Składniki

  • 300 g czerwonych buraków, gotowanych pokrojonych na kawałki
  • 200 g serka kremowego śmietankowego, podzielonego na kawałki
  • 60 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 20 g oleju z orzechów włoskich (opcjonalnie)
  • ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 60 g orzechów włoskich, łuskanych plus dodatkowa ilość grubo posiekanych orzechów do dekoracji

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 195.6 mg
Białko 2.6 g
Kalorie 651 kJ / 156 kcal
Tłuszcz 15.1 g
Błonnik 0.9 g
Tłuszcz nasycony 5.1 g
Węglowodany 3.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...