Urządzenia i Akcesoria
Mus z buraka z orzechami włoskimi
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
12 porcji
Składniki
-
300 g czerwonych buraków, gotowanych pokrojonych na kawałki
-
200 g serka kremowego śmietankowego, podzielonego na kawałki
-
60 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
20 g oleju z orzechów włoskich (opcjonalnie)
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
60 g orzechów włoskich, łuskanych plus dodatkowa ilość grubo posiekanych orzechów do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
195.6 mg
Białko
2.6 g
Kalorie
651 kJ /
156 kcal
Tłuszcz
15.1 g
Błonnik
0.9 g
Tłuszcz nasycony
5.1 g
Węglowodany
3.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KARNAWAŁ II
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zupa selerowa aksamitna
25 min
Carpaccio z gruszki z serem pleśniowym i orzechami (TM6, TM7)
15 min
Wytrawne serniczki z łososiem
4 godz. 15 min
Imbirowy krem z dyni piżmowej
40 min
Sałatka szpinakowa z rabarbarem i truskawkami
20 min
Zupa krem z pomidorów i bananów
35 min
Pieczony schab z orzechami i pudrem z grzybów
1 godz. 40 min
Sycąca zupa krem z fasoli z jabłkiem i majerankiem
45 min
Zupa krem z selera z jabłkiem
55 min
Zupa krem z dyni z gruszką
55 min
Zupa krem z pieczonych buraków z koprem włoskim i jabłkiem
2 godz. 20 min
Zupa krem z dyni z curry
35 min