Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 ząbki czosnku
- 30 g oliwy z oliwek
- 250 g liści szpinaku baby, świeżych
- 4 jajka
- 550 g mąki pszennej
- 200 g wody, plus dodatkowa ilość do gotowania spaetzli
- 100 g serka kremowego, śmietankowego
- 3 łyżeczki soli, plus dodatkowa ilość do gotowania spaetzli
- 1 ½ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
- 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcja
- Kalorie
- 1543.2 kJ / 368.8 kcal
- Białko
- 11.6 g
- Węglowodany
- 55.1 g
- Tłuszcz
- 11.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.9 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 975.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cielęcina (sous-vide, z osłoną noża miksującego) z chipsami z jabłek i ziemniaków
5 Std. 10 Min
Wielkopolskie naleśniki piwne z nadzieniem jarmużowo-ziemniaczanym
1 Std. 30 Min
Pâte de fruits
2h 20min
Knedle bawarskie
1 godz.
Pasta z pieczonego bakłażana
1 Std. 50 Min
Kluski kładzione z kaszy manny
45 Min
Kluski kładzione
15 Min
Sos serowy Mornay
10 Min
Sos berneński
15 Min
Sos serowy roquefort
20 Min
Sos beszamelowy
15 Min
Ravioli z nadzieniem z serów i szynki
1 godz. 20 min