Masło z gorgonzolą i pieczonym czosnkiem
TM5 TM6

Masło z gorgonzolą i pieczonym czosnkiem

4.4 (18 ocen)

Składniki

  • 2 główki czosnku
  • sól morska, do oprószenia czosnku
  • oliwa z oliwek, do skropienia czosnku
  • 5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 150 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki
  • 150 g sera gorgonzola, łagodnego, w temperaturze pokojowej, pokrojonego na kawałki
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, świeżo mielonego

Wartości odżywcze
na 1 Cały przepis
Kalorie
7724.6 kJ / 1845 kcal
Białko
42 g
Węglowodany
36 g
Tłuszcz
175 g
Błonnik
5.1 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy