Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 główki czosnku
- sól morska, do oprószenia czosnku
- oliwa z oliwek, do skropienia czosnku
- 5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 150 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki
- 150 g sera gorgonzola, łagodnego, w temperaturze pokojowej, pokrojonego na kawałki
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, świeżo mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 Cały przepis
- Kalorie
- 7724.6 kJ / 1845 kcal
- Białko
- 42 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 175 g
- Błonnik
- 5.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta z oliwek
5 Min
Kremowe aïoli na żółtkach
10 min
Tapenada
5 Min
Tapenada z zielonych oliwek
10 min
Masło z chili i sosem Worcestershire
1 Std. 10 Min
Dressing z sera pleśniowego w stylu amerykańskim
5 Min
Krem z parmezanu
10 min
Pasta pomidorowa z bazylią i serem feta
10 min
Masło z suszonymi pomidorami, bazylią i parmezanem
10 min
Włoskie masło ziołowe
5 Min
Masło pomidorowo-czosnkowe
10 min
Chutney z czerwonej cebuli
24 Std.