![Masło z gorgonzolą i pieczonym czosnkiem Masło z gorgonzolą i pieczonym czosnkiem](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/vimdb/262235.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 główki czosnku
- sól morska, do oprószenia czosnku
- oliwa z oliwek, do skropienia czosnku
- 5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 150 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki
- 150 g sera gorgonzola, łagodnego, w temperaturze pokojowej, pokrojonego na kawałki
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, świeżo mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 Cały przepis
- Kalorie
- 7724.6 kJ / 1845 kcal
- Białko
- 42 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 175 g
- Błonnik
- 5.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta truflowa (pate pieczarkowe z truflą)
20min
Oliwa aromatyzowana rozmarynem, szałwią i tymiankiem
10 Min
Sos bazyliowo-musztardowy
20min
Krem z parmezanu
10 Min
Chutney BBQ z whisky
1 godz. 35 min
Fondue ziołowo-serowe ze słupkami warzyw
30 Min
Dressing z sera pleśniowego w stylu amerykańskim
5min
Dymny sos whisky
20min
Tapenada
5min
Masło z suszonymi pomidorami, bazylią i parmezanem
10 Min
Chutney z czerwonej cebuli
24sa
Sos tatarski
5min