Urządzenia i Akcesoria
Masło z gorgonzolą i pieczonym czosnkiem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
350 g
Składniki
-
2 główki czosnku
-
sól morska do oprószenia czosnku
-
oliwa z oliwek do skropienia czosnku
-
5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
150 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
150 g sera gorgonzola, łagodnego w temperaturze pokojowej, pokrojonego na kawałki
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, świeżo mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Białko
12 g
Kalorie
2207 kJ /
527.1 kcal
Tłuszcz
50 g
Błonnik
1.5 g
Węglowodany
10.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
MASŁA SMAKOWE
13 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Tapenada z zielonych oliwek
10 min
Oliwa bazyliowa
20 min
Śródziemnomorskie masło
10 min
Dressing z sera pleśniowego w stylu amerykańskim
5 min
Pâté z kurzych wątróbek
3 godz. 30 min
Pasta z oliwek
5 min
Pasta truflowa (pate pieczarkowe z truflą)
20 min
Kremowe aïoli na żółtkach
10 min
Masło pietruszkowe
10 min
Karmelizowany por
20 min
Tapenada
5 min
Pâté z wątróbek drobiowych z pistacjami
1 godz. 40 min