
Urządzenia i Akcesoria
Szparagi, ryż z parmezanem i cytrynowym sosem zabajone; Jagodowa pianka
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
Szparagi i ryż
-
500 - 700 g zielonych szparagów bez zdrewniałych końcówek
-
30 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
1200 g wody
-
1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
200 g ryżu basmati
Jagodowa pianka
-
140 g cukru
-
450 - 500 g owoców leśnych, mieszanych, mrożonych (patrz wskazówka)
-
10 - 30 g soku z limonki, świeżo wyciśniętego
-
1 białko
Cytrynowy sos zabajone i ryż - cd.
-
120 g bulionu warzywnego, płynnego
-
4 żółtka
-
½ łyżeczki soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
2 - 4 łyżki oliwy z oliwek
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
616 kcal /
2580 kJ
Białko
15 g
Tłuszcz
21 g
Węglowodany
83 g
Błonnik
8.5 g
Tłuszcz nasycony
5 g
Sód
916 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

STACJA THERMOMIX FRIEND®
41 Przepisów
Polska
Polska