Szparagi, ryż z parmezanem i cytrynowym sosem zabajone; Jagodowa pianka

Szparagi, ryż z parmezanem i cytrynowym sosem zabajone; Jagodowa pianka

3.6 15 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje

Składniki

Szparagi i ryż
  • 500 - 700 g zielonych szparagów bez zdrewniałych końcówek
  • 30 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 1200 g wody
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 200 g ryżu basmati
Jagodowa pianka
  • 140 g cukru
  • 450 - 500 g owoców leśnych, mieszanych, mrożonych (patrz wskazówka)
  • 10 - 30 g soku z limonki, świeżo wyciśniętego
    10 - 30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 1 białko
Cytrynowy sos zabajone i ryż - cd.
  • 120 g bulionu warzywnego, płynnego
  • 4 żółtka
  • ½ łyżeczki soli
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
  • 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 2 - 4 łyżki oliwy z oliwek

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 616 kcal / 2580 kJ
Białko 15 g
Tłuszcz 21 g
Węglowodany 83 g
Błonnik 8.5 g
Tłuszcz nasycony 5 g
Sód 916 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...