Urządzenia i Akcesoria
Szparagi, ryż z parmezanem i cytrynowym sosem zabajone; Jagodowa pianka
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
Szparagi i ryż
-
500 - 700 g zielonych szparagów bez zdrewniałych końcówek
-
30 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
1200 g wody
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
200 g ryżu basmati
Jagodowa pianka
-
140 g cukru
-
450 - 500 g owoców leśnych, mieszanych, mrożonych (patrz wskazówka)
-
10 - 30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego10 - 30 g soku z limonki, świeżo wyciśniętego
-
1 białko
Cytrynowy sos zabajone i ryż - cd.
-
120 g bulionu warzywnego, płynnego
-
4 żółtka
-
½ łyżeczki soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
2 - 4 łyżki oliwy z oliwek
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
916 mg
Białko
15 g
Kalorie
2580 kJ /
616 kcal
Tłuszcz
21 g
Błonnik
8.5 g
Tłuszcz nasycony
5 g
Węglowodany
83 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
STACJA THERMOMIX FRIEND®
41 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Ryba z fasolką szparagową, salsą verde i szafranowym pilawem; Mus cytrynowo-bazyliowy
55 min
Szparagi z ziemniakami i sosem holenderskim
50 min
Szparagi z ziemniakami; Sos holenderski
45 min
Millefeuille z kremem waniliowym
5 godz.
Sos holenderski – 500 ml
15 min
Szparagi (sous-vide) z jajkami w koszulkach (z osłoną noża miksującego)
1 godz. 10 min
Makaron ze szparagami w sosie serowym
45 min
Szparagi z młodymi ziemniakami i jogurtowym sosem holenderskim
55 min
Białe szparagi z jogurtowym sosem à la holenderskim
1 godz.
Szparagi, ryż z parmezanem i cytrynowym sosem zabajone
45 min
Warzywa gotowane na parze z parmezanowym zabajone
50 min
Bezy cynamonowe z karmelizowanymi śliwkami
2 godz. 40 min