Urządzenia i Akcesoria
Wiosenna zupa jarzynowa z miętowo-pietruszkowym pesto
Składniki
-
100 g pora pokrojonego w 1 cm plastry
-
100 g młodej marchewki pokrojonej na kawałki
-
100 g kalarepy pokrojonej na kawałki
-
3 ząbki czosnku
-
80 g oliwy z oliwek
-
1040 g wody
-
2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
400 g ziemniaków, młodych nieobranych, dokładnie umytych, pokrojonych na 3 cm kawałki
-
200 g cukinii pokrojonej w 2 cm kostkę
-
150 g groszek cukrowy, mrożony bez łyka
-
50 g zielonego groszku, mrożonego50 g zielonego groszku, świeżego
-
40 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki40 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
40 g pestek dyni
-
30 g liści mięty, świeżych
-
30 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Zupa fasolkowa; Kurczak z brokułami i ryżem
1 godz.
Zupa kalafiorowa; Pulpety z sosem kurkowym i kopytkami
1 godz.
Zupa z bobu i pomidorów; Ziołowe pęczotto ze szparagami
1 godz.
Zupa z cukinią i koperkiem; Gulasz z indyka z maślankowymi knedlami
1 godz. 40 min
Zupa pieczarkowa z kurczakiem; Jednogarnkowy makaron à la ratatouille
55 min
Zupa jarzynowa; Kurczak z trawą cytrynową i ryżem
45 min
Wolno gotowana zupa z warzyw korzeniowych (z osłoną noża miksującego) z pesto z orzechów nerkowca
2 godz. 20 min
Zupa szpinakowa; Risotto z krewetkami i groszkiem
45 min
Zupa jarzynowa z makaronem
45 min
Zupa dyniowo-paprykowa; Warzywa z pary; Kurczak w kremowym sosie pomidorowym
1 godz.
Zupa jarzynowa z kluskami kładzionymi (z osłoną noża miksującego)
45 min
Zupa pieczarkowa i danie na Varomie
45 min