Urządzenia i Akcesoria
Wiosenna zupa jarzynowa z miętowo-pietruszkowym pesto
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 35 min
6 porcji
Składniki
-
100 g pora pokrojonego w 1 cm plastry
-
100 g młodej marchewki pokrojonej na kawałki
-
100 g kalarepy pokrojonej na kawałki
-
3 ząbki czosnku
-
80 g oliwy z oliwek
-
1040 g wody
-
2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
400 g ziemniaków, młodych nieobranych, dokładnie umytych, pokrojonych na 3 cm kawałki
-
200 g cukinii pokrojonej w 2 cm kostkę
-
150 g groszek cukrowy, mrożony bez łyka
-
50 g zielonego groszku, mrożonego50 g zielonego groszku, świeżego
-
40 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki40 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
40 g pestek dyni
-
30 g liści mięty, świeżych
-
30 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
473 mg
Białko
7.1 g
Kalorie
1140.9 kJ /
272.7 kcal
Tłuszcz
18.6 g
Błonnik
4.9 g
Tłuszcz nasycony
3.5 g
Węglowodany
21.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Wiosenna zupa minestrone
50 min
Wegetariańska zupa gulaszowa z dyni; Kokosowy ryż ze smażonymi bananami
55 min
Warzywna zupa krem
50 min
Zupa z bobu i pomidorów; Ziołowe pęczotto ze szparagami
1 godz.
Zupa z cukinią i koperkiem; Gulasz z indyka z maślankowymi knedlami
1 godz. 40 min
Zupa pieczarkowa z kurczakiem; Jednogarnkowy makaron à la ratatouille
55 min
Zupa jarzynowa z makaronem
45 min
Zupa jarzynowa z kluskami kładzionymi (z osłoną noża miksującego)
45 min
Szybka zupa „serowo”-cebulowa w proszku
10 min
Prowansalska zupa warzywna z domowym pesto
1 godz. 15 min
"Serowa" wegańska zupa z brokułów
1 godz.
Szwajcarski krupnik
40 min