
Urządzenia i Akcesoria
Wiosenna zupa jarzynowa z miętowo-pietruszkowym pesto
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 35 min
6 porcji
Składniki
-
pora pokrojonego w 1 cm plastry100 g
-
młodej marchewki pokrojonej na kawałki100 g
-
kalarepy pokrojonej na kawałki100 g
-
ząbki czosnku3
-
oliwy z oliwek80 g
-
wody1040 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM2 łyżeczki
-
ziemniaków, młodych nieobranych, dokładnie umytych, pokrojonych na 3 cm kawałki400 g
-
cukinii pokrojonej w 2 cm kostkę200 g
-
groszku cukrowego, świeżego, w strączkach bez łyka150 g
-
zielonego groszku, świeżego50 g
-
sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki40 g
-
pestek dyni40 g
-
liści mięty, świeżych30 g
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście30 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego10 g
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
272.7 kcal /
1140.9 kJ
Białko
7.1 g
Tłuszcz
18.6 g
Węglowodany
21.2 g
Błonnik
4.9 g
Tłuszcz nasycony
3.5 g
Sód
473 mg