
Urządzenia i Akcesoria
Wiosenna zupa jarzynowa z miętowo-pietruszkowym pesto
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 35 min
6 porcji
Składniki
-
100 g pora pokrojonego w 1 cm plastry
-
100 g młodej marchewki pokrojonej na kawałki
-
100 g kalarepy pokrojonej na kawałki
-
3 ząbki czosnku
-
80 g oliwy z oliwek
-
1040 g wody
-
2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
400 g ziemniaków, młodych nieobranych, dokładnie umytych, pokrojonych na 3 cm kawałki
-
200 g cukinii pokrojonej w 2 cm kostkę
-
150 g groszku cukrowego, świeżego, w strączkach bez łyka
-
50 g zielonego groszku, świeżego
-
40 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
40 g pestek dyni
-
30 g liści mięty, świeżych
-
30 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
272.7 kcal /
1140.9 kJ
Białko
7.1 g
Tłuszcz
18.6 g
Węglowodany
21.2 g
Błonnik
4.9 g
Tłuszcz nasycony
3.5 g
Sód
473 mg