Wiosenna zupa jarzynowa z miętowo-pietruszkowym pesto

Wiosenna zupa jarzynowa z miętowo-pietruszkowym pesto

4.4 20 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 35 min
6 porcji

Składniki

  • pora pokrojonego w 1 cm plastry
    100 g
  • młodej marchewki pokrojonej na kawałki
    100 g
  • kalarepy pokrojonej na kawałki
    100 g
  • ząbki czosnku
    3
  • oliwy z oliwek
    80 g
  • wody
    1040 g
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    2 łyżeczki
    2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone
  • ziemniaków, młodych nieobranych, dokładnie umytych, pokrojonych na 3 cm kawałki
    400 g
  • cukinii pokrojonej w 2 cm kostkę
    200 g
  • groszku cukrowego, świeżego, w strączkach bez łyka
    150 g
  • zielonego groszku, świeżego
    50 g
    50 g zielonego groszku, mrożonego
  • sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
    40 g
    40 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • pestek dyni
    40 g
  • liści mięty, świeżych
    30 g
  • natki pietruszki, świeżej, tylko liście
    30 g
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    10 g
  • soli
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 272.7 kcal / 1140.9 kJ
Białko 7.1 g
Tłuszcz 18.6 g
Węglowodany 21.2 g
Błonnik 4.9 g
Tłuszcz nasycony 3.5 g
Sód 473 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...