Urządzenia i Akcesoria
Policzki wieprzowe (sous-vide) w czerwonym winie (z osłoną noża miksującego)
Składniki
-
20 g oliwy z oliwek
-
200 g czerwonej cebuli pokrojonej w ósemki
-
120 - 150 g marchewki pokrojonej w 5 mm plastry
-
50 - 70 g selera naciowego pokrojonej w 5 mm plastry
-
80 g czerwonego wina
-
1300 g wody do całkowitego przykrycia worków plus do napełnienia miski
-
4 policzki wieprzowe (ok. 150 g każdy)
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
2 łyżeczki rozmarynu, świeżego tylko liście
-
1 płaska łyżeczka witaminy C, w proszku, (patrz wskazówka)30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego (patrz wskazówka)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Polska
Może spodoba Ci się również...
Steki wołowe (medium rare, sous-vide) z masłem ziołowo-czosnkowym (z osłoną noża miksującego)
1 godz. 25 min
Sałatka z kaczką (sous-vide, z osłoną noża miksującego) i sosem borówkowym
1 godz. 35 min
Wolno gotowana wołowina z pieczarkami (z osłoną noża miksującego)
5 godz. 20 min
Polędwica wołowa z warzywami
50 min
Policzki wołowe duszone w winie, purée z batatów i brokuły
2 godz.
Perliczki pieczone z jałowcem
2 godz.
Wolno gotowane koreańskie żeberka i fajitas (z osłoną noża miksującego)
4 godz. 10 min
Łosoś teriyaki (sous-vide, z osłoną noża miksującego)
1 godz. 20 min
Wolno gotowana zupa gulaszowa z cielęciny (z osłoną noża miksującego)
6 godz. 30 min
Steki z polędwicy wołowej (sous-vide) z sosem berneńskim (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 20 min
Wolno gotowane żeberka w sosie barbecue (z osłoną noża miksującego)
4 godz. 25 min
Pierś z kaczki z sosem z czerwonego wina, purée selerowo-kalafiorowe
1 godz. 50 min