Urządzenia i Akcesoria
Sos z cukinią i miętą à la tzatziki
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
8 porcji
Składniki
-
2 - 3 ząbki czosnku
-
4 - 5 łodyżki mięty, świeżej tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
500 g cukinii pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
-
2 łyżeczki soli
-
350 g jogurtu naturalnego gęstego
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
5 - 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
oliwa z oliwek do skropienia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
4 g
Kalorie
476 kJ /
114 kcal
Tłuszcz
9 g
Błonnik
1 g
Węglowodany
4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
GRILL
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Grillowane warzywa z serem feta
35 min
Grillowane pieczarki nadziewane serami z papryczką chili
40 min
Cebule faszerowane ziemniakami (z grilla)
1 godz. 15 min
Sałatka pomidorowa z grillowanymi grzankami (Panzanella)
40 min
Podpłomyk z rabarbarem i gorgonzolą
1 godz.
Cukinia w pomidorach
25 min
Sos choron
20 min
Masło czosnkowo-oliwkowe
10 min
Dip jogurtowy z żurawiną i curry
20 min
Frittata z bobem i młodymi ziemniakami
1 godz. 10 min
Wytrawne racuszki z oscypkiem z galaretką z suszonej żurawiny
50 min
Masło z ziołami
20 min