Urządzenia i Akcesoria
Sos z cukinią i miętą à la tzatziki
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
8 porcji
Składniki
-
2 - 3 ząbki czosnku
-
4 - 5 łodyżki mięty, świeżej tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
500 g cukinii pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
-
2 łyżeczki soli
-
350 g jogurtu naturalnego gęstego
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
5 - 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
oliwa z oliwek do skropienia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
4 g
Kalorie
476 kJ /
114 kcal
Tłuszcz
9 g
Błonnik
1 g
Węglowodany
4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
GRILL
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Chłodnik ogórkowy z ziemniakami i jajkiem
1 godz. 30 min
Cukinie z miętą
30 min
Pesto ze szczawiu
10 min
Zupa krem z młodej kapusty z pulpecikami
1 godz.
Dressing hummusowy
5 min
Cytrynowa chermoula (marynata)
15 min
Carpaccio z kalarepy i jabłka z pesto pietruszkowym
25 min
Pikle z łodyg jarmużu
24 godz. 40 min
Dressing z awokado i bazylii
10 min
Krążki cukinii nadziewane masą serową
55 min
Pasta z jarmużu
15 min
Dressing z sera pleśniowego w stylu amerykańskim
5 min