Urządzenia i Akcesoria
Oliwa bazyliowa
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
300 g
Składniki
-
1000 g wody
-
35 g liści bazylii, świeżych
-
25 g liści szpinaku, świeżych
-
250 g oliwy z oliwek
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Sód
22.1 mg
Białko
0.6 g
Kalorie
3101.5 kJ /
741.3 kcal
Tłuszcz
82.6 g
Błonnik
0.4 g
Tłuszcz nasycony
11.5 g
Węglowodany
0.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PRZYPRAWY I DODATKI
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pesto z bazylii
10 Min
Sos bazyliowo-musztardowy
20 Min
Oliwa sycylijska
10 Min
Oliwa toskańska
10 Min
Oliwa cytrynowo-rozmarynowa
2 Std. 20 Min
Sos balsamiczny
25 Min
Malinowy winegret
72 Std.
Pasta z czarnych oliwek i tuńczyka
5 Min
Oliwa chili
10 Min
Pasta z suszonych pomidorów z karczochami
2 Std. 10 Min
Oliwa czosnkowa
10 Min
Sos winegret
5 Min