
Urządzenia i Akcesoria
Gulasz z ryb i owoców morza
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji
Składniki
-
krewetek tygrysich, bez ogonków, rozmrożonych200 - 220 g
-
filetów rybnych np. z łososia, pokrojonych w 3 cm kostkę200 - 220 g
-
czerwonej cebuli pokrojonej w ćwiartki50 g
-
ząbki czosnku2
-
papryczek chili, świeżych bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki20 g
-
oliwy z oliwek20 g
-
krojonych pomidorów, z puszki400 g
-
wody250 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 czubata łyżeczka
-
białej fasoli, dużej, z puszki odsączonej z zalewy240 - 260 g
-
minikolb kukurydzy, konserwowych odsączonych z zalewy, przekrojonych na pół170 - 190 g
-
czerwonej papryki pokrojonej w 1 cm słupki170 - 180 g
-
papryki słodkiej, mielonej1 łyżeczka
-
soli½ łyżeczki
-
estragonu, suszonego1 łyżeczka
-
tymianku, suszonego½ łyżeczki
-
soku z cytryny świeżo wyciśniętego5 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
184.3 kcal /
771.3 kJ
Białko
16.3 g
Tłuszcz
5 g
Węglowodany
20.2 g
Błonnik
4.3 g
Tłuszcz nasycony
0.9 g
Sód
413.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SMACZNA PRZYSTAŃ
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Małże w mleku kokosowym i curry
1 godz. 10 min
Ostra zupa z owocami morza (Tom Yum)
30 min
Koncentrat bulionu rybnego
20 min
Ostro-kwaśna zupa krewetkowa
35 min
Zupa rybna z pieczarkami, pomidorkami i papryką (z osłoną noża miksującego)
40 min
Zupa rybna z krewetkami i małżami
50 min
Saganaki z krewetkami i fetą
35 min
Ryba po tajsku w mleczku kokosowym z ryżem
35 min
Zupa rybna z kolendrą
45 min
Krewetki Kung Pao
45 min
Orientalna zupa z owocami morza
40 min
Zupa rybna z warzywami
45 min