Urządzenia i Akcesoria
Koshari (egipskie danie jednogarnkowe)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
180 - 200 g cebuli przekrojonej na pół
-
4 ząbki czosnku
-
20 g oleju
-
400 g krojonych pomidorów, z puszki
-
700 g wody
-
1 łyżka białego octu winnego1 łyżka octu jabłkowego
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
130 g ryżu
-
60 g czerwonej soczewicy, suszonej
-
80 g makaronu, suchego, typu kolanka
-
¼ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego (opcjonalnie)
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
sos sambal oelek do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
11 g
Kalorie
1339 kJ /
319 kcal
Tłuszcz
6 g
Błonnik
6 g
Węglowodany
54 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
POŻYWNE ZUPY
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wegetariański gulasz z kapustą włoską, fasolą i pęczakiem
50 Min
Wege Tex-Mex z brązowym ryżem
1 Std. 10 Min
Gulasz z soczewicy i batatów z pęczakiem
50 Min
Curry ziemniaczane (Ala hodi)
40 Min
Chakalaka
45 Min
Zupa pomidorowa z ryżem, soczewicą i szpinakiem
30 Min
Grecki gulasz ziemniaczany
45 Min
Pulpety z soczewicy z makaronem w sosie pomidorowym
1 Std.
Zupa gulaszowa z białej fasoli
45 Min
Wegańskie "chili con carne"
1 Std.
Fasolka po śródziemnomorsku
35 Min
Turecka zupa z czerwonej soczewicy i kaszy bulgur
30 Min