Koshari (egipskie danie jednogarnkowe)

Koshari (egipskie danie jednogarnkowe)

3.9 457 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje

Składniki

  • 180 - 200 g cebuli przekrojonej na pół
  • 4 ząbki czosnku
  • 20 g oleju
  • 400 g krojonych pomidorów, z puszki
  • 700 g wody
  • 1 łyżka octu jabłkowego
    1 łyżka białego octu winnego
  • 1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 130 g ryżu
  • 60 g czerwonej soczewicy, suszonej
  • 80 g makaronu, suchego, typu kolanka
  • ¼ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego (opcjonalnie)
  • 1 łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • sos sambal oelek do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 319 kcal / 1339 kJ
Białko 11 g
Tłuszcz 6 g
Węglowodany 54 g
Błonnik 6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...