Koshari (egipskie danie jednogarnkowe)

Koshari (egipskie danie jednogarnkowe)

3.9 451 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje

Składniki

  • cebuli przekrojonej na pół
    180 - 200 g
  • ząbki czosnku
    4
  • oleju
    20 g
  • krojonych pomidorów, z puszki
    400 g
  • wody
    700 g
  • octu jabłkowego
    1 łyżka
    1 łyżka białego octu winnego
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 czubata łyżeczka
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • ryżu
    130 g
  • czerwonej soczewicy, suszonej
    60 g
  • makaronu, suchego, typu kolanka
    80 g
  • kminu rzymskiego, mielonego (opcjonalnie)
    ¼ łyżeczki
  • soli
    1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • sos sambal oelek do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 319 kcal / 1339 kJ
Białko 11 g
Tłuszcz 6 g
Węglowodany 54 g
Błonnik 6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...