Urządzenia i Akcesoria
Ryż z owocami morza
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 porcji
Składniki
-
300 g krewetek surowych, nieobranych
-
400 g omułków, świeżych, oczyszczonych400 g małży, świeżych, oczyszczonych
-
800 g wody
-
2 ząbki czosnku
-
150 g czerwonej papryki pokrojonej na kawałki
-
150 g zielonej papryki pokrojonej na kawałki
-
70 g oliwy z oliwek
-
200 g przecieru pomidorowego, typu passata
-
150 g białego wina, wytrawnego
-
350 g ryżu białego, krótkoziarnistego np. arborio
-
natka pietruszki, świeża, tylko liście posiekana, ilość do dekoracji
-
1 szczypta szafranu
-
1 - 2 łyżeczki soli
-
½ - 1 łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
50 g soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
25.02 g
Kalorie
1920 kJ /
459 kcal
Tłuszcz
14.79 g
Węglowodany
52.69 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Krewetki z ryżem i warzywami na parze
1 godz.
Makaron z owocami morza duszonymi w winie
40 min
Makaron z krewetkami i cukinią
40 min
Risotto z owocami morza
1 godz. 5 min
Małże z pikantnym sosem
1 godz.
Ryż z owocami morza i chorizo
1 godz. 5 min
Saganaki z krewetkami i fetą
35 min
Owoce morza w sosie pomidorowym
35 min
Korma z owoców morza
40 min
Orientalna zupa z owocami morza
40 min
Gulasz z ryb i owoców morza
45 min
Curry z krewetkami, cukinią i ananasem
35 min