Urządzenia i Akcesoria
Zupa rybna z kolendrą
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
1 pęczek kolendry, świeżej
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
1 czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, przekrojona na pół
-
30 g oliwy z oliwek
-
230 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
200 g żółtej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
200 g zielonego groszku, mrożonego, uprzednio rozmrożonego200 g zielonego groszku, świeżego
-
750 g wody
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
2 łyżeczki oregano, suszonego
-
450 g filetów z ryby (np. łososia), pokrojonych na 4 cm kawałki
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
25 g
Kalorie
1281 kJ /
306 kcal
Tłuszcz
16 g
Błonnik
6 g
Węglowodany
13 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA TURECKA
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Kalmary w pikantnym sosie imbirowym
40 min
Tajski bulion z krewetkami, pikantne jabłka
1 godz. 15 min
Ostro-kwaśna zupa krewetkowa
35 min
Orientalna zupa z owocami morza
40 min
Zupa rybna z szafranem
50 min
Zupa rybna z krewetkami i małżami
50 min
Portugalska zupa rybna Caldeirada
55 min
Gulasz z ryb i owoców morza
45 min
Zupa rybna z pieczarkami, pomidorkami i papryką (z osłoną noża miksującego)
40 min
Caldeirada - portugalska zupa rybna
45 min
Saganaki z krewetkami i fetą
35 min
Zupa rybna z warzywami
45 min