Zupa rybna z kolendrą
TM5 TM6

Zupa rybna z kolendrą

4.4 (276 ocen)

Składniki

  • 1 pęczek kolendry, świeżej
  • 100 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 czerwona papryczka chili, świeża, bez gniazd nasiennych, przekrojona na pół
  • 30 g oliwy z oliwek
  • 230 g czerwonej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 200 g żółtej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 200 g zielonego groszku, świeżego
    lub 200 g zielonego groszku, mrożonego, uprzednio rozmrożonego
  • 750 g wody
  • 1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 2 łyżeczki oregano, suszonego
  • 450 g filetów z ryby (np. łososia), pokrojonych na 4 cm kawałki

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1281 kJ / 306 kcal
Białko
25 g
Węglowodany
13 g
Tłuszcz
16 g
Błonnik
6 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy