Filet mignon de veau à l'estragon, écrasé de pomme de terre à l'huile d'olive

Filet mignon de veau à l'estragon, écrasé de pomme de terre à l'huile d'olive

4.5 199 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
6 portions

Składniki

  • 700 g de filet mignon de veau
  • 2 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 2 pincées de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
  • 80 g d'huile d'olive
  • 2 brins d'estragon frais
  • 500 g d'eau
  • 800 g de pommes de terre coupées en morceaux
  • 30 g d'échalotes
  • 20 g de crème liquide 35% m.g.

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 357 kcal / 1496 kJ
Białko 26.8 g
Tłuszcz 18.2 g
Węglowodany 21 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...