
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g d'oignon coupé en deux
- 25 g d'huile d'olive
- 450 g d'épaule d'agneau désossée coupée en morceaux (4 cm)
- 1 c. à soupe de farine de blé
- 450 g d'eau
- ¾ cube de bouillon de volaille
- 1 bouquet garni (thym, laurier, persil, estragon, coriandre)
- 30 g de concentré de tomate
- 1 - 2 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
- 1 - 2 pincées de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
- 100 g de carotte nouvelle
- 100 g de pomme de terre coupée en morceaux
- 100 g de navet coupé en quatre
- 70 g d'oignons nouveaux
- 35 g de céleri branche coupé en bâtonnets (2 cm)
- 50 g de petits pois, frais ou surgelés
- 50 g de fèves surgelées
- quelques feuilles de persil frais
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 886.3 kcal / 3708.2 kJ
- Białko
- 45 g
- Tłuszcz
- 61.8 g
- Węglowodany
- 39.4 g
- Błonnik
- 10 g
- Tłuszcz nasycony
- 22.8 g
- Sód
- 400.2 mg