
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 oignon coupé en deux
- 1 gousse d'ail
- 2 feuilles de laurier frais
- 1 clou de girofle
- 1 - 2 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
- 1 - 2 pincées de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
- 70 g de vin blanc
- 1 cube de bouillon de volaille émietté
- 900 g d'eau
- 400 g de choucroute crue bien rincée à l'eau froide
- 6 baies de genièvre
- 150 g de pommes de terre coupées en deux ou quatre
- 130 g de lard fumé coupé en morceaux
- 4 saucisses de Francfort
- 2 tranches de palette de porc fumées
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1191 kcal / 4954 kJ
- Białko
- 89 g
- Tłuszcz
- 76 g
- Węglowodany
- 30 g