Azjatyckie spring rolls

Azjatyckie spring rolls

3.7 59 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
10 sztuk

Składniki

  • 10 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
  • 5 g oliwy z oliwek
  • 50 g pędów bambusa, z puszki odsączonych z zalewy
  • 20 g grzybów shiitake, suszonych uprzednio namoczonych, odsączonych, pokrojonych w paski
  • 20 g grzybów mun, suszonych pokrojonych w paski
  • 35 g marchewki pokrojonej w słupki (3 cm x 3 mm)
  • 40 g boczniaków, świeżych pokrojonych w paski
  • 4 łyżeczki sosu sojowego
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 łyżeczka cukru
  • 2 łyżeczki oleju sezamowego
  • 500 g wody plus dodatkowa do namaczania papieru ryżowego
  • 10 płatów papieru ryżowego (Ø 15 cm)
  • 100 g liści szpinaku, świeżych pokrojonych w 3 cm paski
  • ½ łyżeczki soli

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 sztukę

Białko 1.3 g
Kalorie 178 kJ / 42 kcal
Tłuszcz 2.7 g
Błonnik 1.2 g
Węglowodany 3.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...