Azjatyckie spring rolls
TM6 TM5

Azjatyckie spring rolls

3.7 ( 57 ocen )

Składniki

  • 10 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
  • 5 g oliwy z oliwek
  • 50 g pędów bambusa, z puszki odsączonych z zalewy
  • 20 g grzybów shiitake, suszonych uprzednio namoczonych, odsączonych, pokrojonych w paski
  • 20 g grzybów mun, suszonych pokrojonych w paski
  • 35 g marchewki pokrojonej w słupki (3 cm x 3 mm)
  • 40 g boczniaków, świeżych pokrojonych w paski
  • 4 łyżeczki sosu sojowego
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 łyżeczka cukru
  • 2 łyżeczki oleju sezamowego
  • 500 g wody plus dodatkowa do namaczania papieru ryżowego
  • 10 płatów papieru ryżowego (Ø 15 cm)
  • 100 g liści szpinaku, świeżych pokrojonych w 3 cm paski
  • ½ łyżeczki soli

Wartości odżywcze
na 1 sztukę
Kalorie
42 kcal / 178 kJ
Białko
1.3 g
Tłuszcz
2.7 g
Węglowodany
3.2 g
Błonnik
1.2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy